tisdag 11 december 2012

Rätten och samhället 11/12

Dagens andra uppgift på temat juridiska (processrättsliga)dokument

Köpeavtal
a)  Redogör för vad ett köpeavtal är och innebär
Vilka är/vad kallas parterna? Vad är anbudet? Vilka vilkor kan finnas?  mm

b) Skriv ett köpeavtal mellan dg och en klasskamrat. Sälj honom eller henne en penna. Priset är 5 kronor. Den ska betalas kontant och levereras vässad.

Fullmakt
a) Redogör för vad en fullmakt är och innebär

b) Skriv en fullmakt där du ger en klasskamrat rätt att sälja pennan ovan för minst 5 kr.

 Källor 
Konsumentverket om avtal

Svenska Wikipedia om fullmakt
NE om fullmakt
Fritext med exempel på formella brev/dokument
Enklaavtalet med exempel på avtal

Uppgiften ger möjlighet att visa nivå på ffa följande kunskapskrav
-->
E

C

A
Dessutom förklarar eleven översiktligt innebörden av vanligt förekommande processrättsliga dokument och upprättar i samråd med handledare och med tillfredsställande resultat något sådant dokument.

Dessutom förklarar eleven utförligt innebörden av vanligt förekommande processrättsliga dokument och upprättar efter samråd med handledare och med tillfredsställande resultat några sådana dokument.

Dessutom förklarar eleven utförligt och nyanserat innebörden av vanligt förekommande processrättsliga dokument och upprättar efter samråd med handledare och med gott resultat några sådana dokument.
Eleven redogör också översiktligt för innebörden av juridiska begrepp och använder dem med viss säkerhet i relevanta sammanhang.

Eleven redogör också utförligt för innebörden av juridiska begrepp och använder dem med viss säkerhet i relevanta sammanhang.

Eleven redogör också utförligt och nyanserat för innebörden av juridiska begrepp och använder dem med säkerhet i relevanta sammanhang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar