måndag 9 juni 2014

Betyg årskurs 2 och kurser årskurs 3 Karolina

Nu har jag satt samtliga betyg och ni kan se dem överst i era betygsdokument ("Förnamn samsam02" och "Förnamn kommunikation). De som vill prata med mig om betygen kan antingen maila eller komma in till skolan måndag - onsdag nästa vecka.


Nästa läsår kommer jag att ha er i kursen Freds- och konfliktfrågor som är en humanistisk-samhällsvetenskaplig fördjupningskurs. Vi kommer att gå igenom hur man med hjälp av en analysmodell analyserar konflikter och ni kommer i grupp och enskilt analysera historiska och aktuella konflikter.  Dessutom kommer vi att titta på hur man kan arbeta med att skapa fred, terrorism och svensk utrikes- och säkerhetspolitik. Titta gärna på treornas blogg (under etiketten freds- och konfliktfrågor) om ni vill se vad vi gjorde i kursen detta läsåret.

Kunskapskraven för humanistisk samhällsvetenskaplig fördjupning

Ni kommer att läsa ytterligare en humanistisk-samhällsvetenskaplig fördjupningskurs nämligen kriminologi och för den gäller samma kunskapskrav. Ni kommer med stor sannolikhet att ha en lärare som heter Robert Elg i den kursen.

Nästa år är också gymnasiearbetsåret. Gymnasiearbetet bedöms utifrån programmets examensmål.

V-KEPSen (Pauliskolans sammanfattning av examensmålen för samhällsprogrammet och naturprogrammet)

Bedömningsdokument för gymnasiearbetet (motsvarar de betygsmatriser ni brukar ha i andra kurser)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar