torsdag 30 januari 2014

VAB!

Hej!

Jag vabbar i morgon också. Jag vet att en del inte hann göra klart feedbacken till alla i gruppen. Det vill jag att ni gör under morgondagen. Alla ska alltså ha fått feedback från tre personer. Frågorna som stod på tavlan var (fritt ur minnet)

1. Hur väl stämmer strukturen (innehållet i de fem olika paragraferna) överens med exempeltexten?
2. Går alla meningar att förstå? Markera fraser, meningar eller avsnitt som är svåra att förstå och försök förklara varför de är svårförståeliga!
3. Beskrivs effekterna på tittaren av de olika filmtekniska greppen? (t.ex. om det noteras att trailern använder sig av en intensivt trummande musik, beskrivs då effekten detta har på tittaren?)
4. Används de korrekta fraserna och filmtermerna från hjälpdokumenten?
5. Efteråt, ge en helhetskommentar om språket. Ni ska inte rätta eller peka ut varje fel, men om det är något som sticker ut så beskriv detta och ge något exempel. Det kan t.ex. röra stavning, felaktig genitiv, fel användning av stor och liten bokstav, etc.

Tänk på att vara kritiska (på ett trevligt sätt) mot varandra. Genom att vara tydliga med vad som kan förbättras i texterna hjälper ni varandra att skriva bättre texter. Alla texter kan förbättras:)

Genom att indentifiera och beskriva svagheter och ge förslag till förbättringar förstärker ni era egna kunskaper, och er egen förmåga att titta på era egna texter på samma sätt.

Genom att granska andras analyser noga får ni också olika modeller för hur man kan uttrycka sig, vad man kan ta upp och hur man kan formulera sig!

LÄXA TILL MÅNDAG ATT HA GETT RESPONS PÅ ALLA MAN SKULLE GE RESPONS PÅ!

Ni får kontrollera i receptionen om ni ska ha vikarie eller inte. Oavsett så arbetar ni med ovanstående.

Nu ska jag bada i snor. Ha det!

1 kommentar:

  1. Jag har inte blivit tilldelad att granska någons analys. Och ingen min för den delen. What shall I do?

    SvaraRadera